Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 401 9418

Container huren?

Vandaag besteld, morgen aan de slag! Wij hebben voor elke klus de juiste container. Liever advies? We helpen je telefonisch of via whatsapp!

Weet je al precies wat je nodig hebt? Kies je container hier en bestel direct!

Ben je er nog niet uit? Bekijk hier onder alle containers, of bekijk onze klushulp voor advies!

Zo gemakkelijk kan het zijn

Elk (ver)bouw project brengt de nodige stress met zich mee. Gelukkig hoef je je over je afvalverwerking niet meer druk te maken, door een container te bestellen bij containerhuren.nl. Wij zorgen van begin tot eind voor je afval, zodat jij je kan focussen op het eindresultaat van je klus!

Bestellen

Je besteld je container gemakkelijk online of telefonisch  via onze webshop. 

Plaatsing

We plaatsen de container op de gewenste datum & tijd. Dit kan zelfs morgen al!

Vullen

Met standaard 8 weken gratis huur heb je alle tijd om de container te vullen.

Verwerking

We halen jouw container op en verwerken jouw afval op een verantwoordelijke manier.

Afvalstromen

95% van ons afval is onder te verdelen in de vier categorieën hiernaast. Bouwafval & Grofvuil zijn de meest universele afvalstromen, waar bijna alles in mag. Maar hout en puinafval zijn een stuk voordeliger.

Het is daarom altijd goed om van tevoren te bedenken wat je af wilt voeren. En als je nog wat hulp kan gebruiken staan wij altijd voor je klaar. Dus bel ons gerust!

Bouwafval
Bouw- en Sloopafval
puin
Schoon puinafval
Houtafval 2
Houtafval
Grofvuil 2
Grofvuil (restafval)

Veelgestelde vragen

We snappen dat je wellicht nog vragen hebt voor je een container besteld. We staan uiteraard altijd telefonisch voor je klaar om advies te geven en je vragen te beantwoorden. Maar om het makkelijk te maken, hebben we de meest gestelde vragen hier onder ook alvast beantwoord.

Containerhuren.nl kan containers door heel Nederland super snel plaatsen. Bestel jij vandaag een container dan kunnen wij de container de volgende werkdag leveren.

Soms heb je met spoed een container nodig, bel ons dan even op, in veel gevallen kunnen wij zelfs dezelfde dag de container nog op locatie plaatsen.

Zelfs is het op zaterdag leveren van een container vaak een optie, bel ons vrijblijvend op en laten we de mogelijkheden en wensen bespreken.

Bij het bestellen van de container kun je voor de dag van levering een voorkeurs dagdeel aangeven, in veel gevallen kunnen we aan jouw voorkeur voldoen.

Heb jij specifieke tijdswensen? Neem dan gerust contact met ons op, in veel gevallen kunnen wij namelijk een tijdsblok bespreken, bijvoorbeeld tussen 7-9 in de ochtend.

De prijs van een container is afhankelijk van twee factoren namelijk het formaat van de container en het soort afval dat je wilt afvoeren.

Voor welke container je ook besluit te kiezen, wij hanteren duidelijke all-in tarieven.

De tarieven op onze website zijn:

 • Inclusief btw
 • Transport (plaatsen en ophalen van de container)
 • Huur van de container
 • Verwerking van het afval
 • Milieutoeslag

Bij ons zit de huurprijs van de afvalcontainer verwerkt in de prijs, wel zo duidelijk!

In de standaard huurprijs is een huurperiode van 8 weken inbegrepen, mocht jij de container langer nodig hebben zal hiervoor een bedrag van € 15,00 inclusief btw per week berekend worden.

Ben je eerder klaar met de container dan kunnen wij de container uiteraard ook sneller ophalen.

Wij halen containers pas op zodra jij ons hiervoor de opdracht geeft.

In de meeste gemeenten in Nederland mag je vergunningsvrij een container op de openbare weg laten plaatsen. Mocht je twijfelen of dit in jouw gemeente ook zo is dan adviseren we je contact op te nemen met de betreffende gemeente.

Het plaatsen van een container op eigen grond zoals bijvoorbeeld een oprit is altijd vergunningsvrij.

Het plaatsen van een afvalcontainer gaat met een zogenaamde portaal- vrachtwagen.

Deze vrachtwagen plaatst de containers achter de vrachtwagen met kettingen, hierdoor is de kans op beschadigingen minimaal.

Voor het plaatsen van een container hebben we 2 parkeerplaatsen nodig, een waar de vrachtwagen in kan draaien en een waar de container komt.

Het ophalen van de container gaat net als bij het plaatsen van de afvalcontainer met een portaal- vrachtwagen.

Het is belangrijk dat er ook bij het ophalen ruimte is voor de vrachtwagen om voor de container te komen.

Wij proberen de bestelde container altijd te plaatsen op de locatie waar jij deze graag wilt hebben, dit kan bijvoorbeeld een parkeervak, oprit of een bouwplaats zijn.

Wat voor onze chauffeurs belangrijk is dat er voldoende ruimte aanwezig is om met de vrachtwagen te kunnen manoeuvreren en de ondergrond berijdbaar is.

We hebben ongeveer twee parkeerplaatsen nodig, 1 parkeerplaats waar de vrachtwagen kan indraaien en 1 parkeerplaats waar de container komt te staan.

Om te kiezen welke container er bij jouw klus past is het belangrijk om eerst in kaart te hebben welk afval je wilt afvoeren. Wij hebben onze containers verdeeld in 4 categorieën:

Zodra je weet welke afvalstroom bij jouw klus past is het tijd om de hoeveelheid in te schatten. Ons assortiment containers bestaat uit:

Vindt je het lastig om te kiezen? Bel ons gerust op onze collega’s kunnen je altijd adviseren.

Om een bestelling te plaatsen bieden we je graag 2 opties.

Optie 1:
We hebben ons best gedaan de website zo duidelijk mogelijk te maken. Zijn er geen vragen meer dan kun je direct via de website de container bestellen.

Optie 2:
Bel ons op en we maken samen de bestelling in orde. Na de bestelling bevestigen we je alles netjes per mail zodat je de bestelling nog eens rustig na kunt lezen en definitief kunt maken.

Om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een groot aantal opties om de container daadwerkelijk te bestellen en af te rekenen, zo kun je:

 • Betalen met IDeal
 • Betalen met Creditcard
 • Contant betalen
 • Betalen via afterpay

Klushulp

Weet je niet precies welke container je nodig hebt? Laat ons jou op weg helpen met de meest voorkomende bouwklussen!

Hier rechts zie je de meeste voorkomende klussen, of klik hier onder voor alle klussen waarin we je kunnen adviseren!

Vloeren Verwijderen
Oude vloer afvoeren
badkamer
Badkamer verbouwen
Oprit Vernieuwen
Oprit of tuintegels vervangen
keuken
Keuken renoveren

Het laatste nieuws in afval land

Afvalnieuws, bijzondere verhalen en de laatste veranderingen in regelgeving en tarieven vind je op onze blog.

Container huren? Kies eenvoudige de beste container voor jouw klus op containerhuren.nl

Ga jij binnenkort slopen, verbouwen of ga je flink in de tuin bezig? Grote kans dat er veel afval vrijkomt tijdens je klus.

Je kunt natuurlijk alles naar de milieustraat brengen, maar je kunt ook een container huren bij Containerhuren.nl. Het huren van een afvalcontainer biedt je veel voordelen, want je hoeft niet op en neer te rijden naar de milieustraat. Dit kan je een hoop tijd schelen, wel zo fijn, want het klussen zelf kan ook veel tijd in beslag nemen.

Met een afvalcontainer kun je efficiënt werken. Wij brengen de afvalcontainer en zetten de container op de gewenste plek, het enige wat jij hoeft te doen is het afval in de container te plaatsen, want wij halen de container inclusief afval ook weer op. Lekker gemakkelijk, en dat ook nog eens tegen scherpe tarieven!

Wij snappen dat het een uitdaging kan zijn om de juiste container te huren. Er zijn immers verschillende formaten en verschillende typen afvalcontainers. Maar, geen zorgen. Bij Containerhuren.nl staan we klaar om jou soepel door het proces heen te loodsen. Zo vind je op deze pagina alle relevante informatie die je nodig hebt om een juiste keuze te maken. 

Kom je er na het lezen van alle informatie nog niet uit? Dan staat onze vakkundige klantenservice klaar om jou te helpen bij het huren van de juiste container.

Waarom kiezen klanten voor Containerhuren.nl?

In de vele jaren dat wij actief zijn in het verhuren van containers hebben wij al veel klanten naar tevredenheid mogen helpen. 

Deze tevredenheid is goed terug te zien in de vele positieve reviews die wij al hebben mogen ontvangen. Wij zijn erg trots op deze reviews en op onze dienstverlening en bedrijf. We kunnen je veel vertellen over ons bedrijf en de diensten die we bieden, maar we laten liever onze klanten aan het woord. 

Uit alle reviews blijkt dat je het onderstaande kunt verwachten wanneer je een container huurt bij Containerhuren.nl.

Duidelijke afspraken die nagekomen worden

We maken samen duidelijke afspraken over het huurproces. Denk hierbij aan all-in tarieven, dus je komt niet voor onverwachte kosten te staan. 

De lever- en ophaaldatum wordt altijd netjes nagekomen conform afspraak. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, waardoor je tijdens elke stap van het huurproces precies weet waar je aan toe bent. 

Ook denken we tijdens elke stap graag met je mee. Of het nu gaat om het maken van de juiste keuze qua container of het meedenken over de perfecte plaats van je container, wij zijn er voor je.

Heldere, vriendelijke en ervaren klantenservice

Wanneer je een container wilt huren bij Containerhuren.nl geniet je altijd van een uitstekende klantenservice. 

Wij zijn goed bereikbaar en staan je altijd deskundig en vriendelijk te woord. We zijn ook zeer flexibel. 

Heb je dezelfde dag nog een container nodig? Neem even contact met ons op en de kans is groot dat het geregeld wordt.
Wil je een wijziging doorvoeren in je huurperiode, lever- of ophaaldatum, ook dat kan geregeld worden. Wij zijn tevreden wanneer jij dat bent.

In slechts 3 simpele stappen huur je de beste container voor jouw klus

Oftewel, genoeg redenen dus om een afvalcontainer te huren bij Containerhuren.nl. Maar, hoe doe je dit precies? Nou, door slechts 3 simpele stappen te volgen huur jij al de beste afvalcontainer voor jouw klus

 • Stap 1: kies de gewenste afvalstroom
 • Stap 2: kies het gewenst formaat
 • Stap 3: vul je persoonlijke gegevens in en bestel de container

Waar moet je op letten bij het huren van een afvalcontainer?

Zoals je ziet is het niet lastig om een container te huren bij Containerhuren.nl, maar waar let je nu precies op als je

Waar moet de container geleverd worden?

Ongeacht je locatie in Nederland, wij bieden de mogelijkheid om een passende container te huren. Vaak kan deze nog op dezelfde dag geleverd worden. Of je nu in een drukke stad woont, op een eiland of in een dorp, bij ons kun je terecht voor het bestellen van een afvalcontainer. Zo kun je bij ons een container huren in bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Tilburg of Rotterdam. Denk van tevoren ook alvast na over de plaatsing van de container op locatie, waar moet de container komen te staan? Uiteraard kunnen onze chauffeurs je hier ook bij helpen.

Voor welke afvalstroom heb ik de container nodig?

Voor elke afvalstroom is er een specifieke afvalcontainer. Denk dus van tevoren goed na over het type afval dat er vrijkomt tijdens je klus en stem je afvalcontainer daarop af. Mocht je hier niet helemaal uitkomen, dan kun je ook onze handige klushulp gebruiken. In onze klushulp hebben wij verschillende klussen uiteengezet en geven wij advies betreft welke afvalcontainer bij welke klus past. In ons aanbod vind je een breed aanbod aan afvalstromen. Zo kun je bij ons kiezen voor een schoon puin container, bouwafval container, houtafval container, hout container, grofvuil container, grondcontainer, groenafval container of dakafval container.

Hoeveel afval denk ik te gaan verwerken?

Bij Containerhuren.nl kun je afvalcontainers huren in allerlei formaten. Zo kun je kiezen voor een 3m³ afvalcontainer, 4m³ afvalcontainer, 6m³ afvalcontainer of een 10m³ afvalcontainer. Het formaat afvalcontainer dat je nodig hebt is afhankelijk van de hoeveelheid afval dat je wilt opslaan en afvoeren, het is verstandig om hier van te voren een goede inschatting van te maken. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Houd er ook rekening mee dat de afvalcontainers tot 20cm boven de rand beladen mogen worden, mits transportveilig. Ook mogen de voor-, achter- en zijkanten geen uitstekende lading bevatten.

Hoe lang denk ik de container nodig te hebben?

Tot slot rest de vraag: hoe lang denk je de afvalcontainer nodig te hebben? Wanneer je bij ons een container huurt, zit er standaard 8 weken huur bij in de prijs. Mocht je de container langer nodig hebben, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Neem dan even contact op met onze klantenservice.

Heb je hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit? Geen zorgen. Onze vriendelijke en deskundige klantenservice staat graag voor je klaar. Of het nu gaat om hulp bij het kiezen van de juiste afvalcontainer of vragen omtrent het huurproces, wij helpen je graag. Je kunt onze klantenservice bereiken via

 • Telefoon: 085-4019418
 • Mail: info@containerhuren.nl
 • Chat: rechtsonder in je scherm staat een knop met spraakballonnen. Klik op de knop om met één van onze medewerkers te checken

Wij zijn bereikbaar via één van de bovenstaande contactopties tijdens onze openingsuren. Onze openingsuren vind je hieronder:

 • Maandag: van 08:00 t/m 17:30
 • Dinsdag: van 08:00 t/m 17:30
 • Woensdag: van 08:00 t/m 17:30
 • Donderdag: van 08:00 t/m 17:30
 • Vrijdag: van 08:00 t/m 17:00
 • Zaterdag: van 08:30 t/m 12:30

Veilig je container huren bij Containerhuren.nl

Containerhuren.nl beschikt over het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Dit is één van de meest bekende en kwalitatieve keurmerken in Nederland voor online winkelen. Om het certificaat te verkrijgen moeten we voldoen aan scherpe eisen, zodat jij veilig je container kunt huren.

Advies van onze expert

We krijgen vaak de vraag “Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer op de openbare weg?”. In 90% van de gevallen heb je geen vergunning nodig wanneer je een container huurt. Wel is het zo dat elke gemeente hier zijn eigen regels op naleeft. Ons advies is om van tevoren de website van je lokale gemeente te raadplegen om te kijken wat de regels zijn omtrent het plaatsen van een afvalcontainer op de openbare weg. Mocht er geen informatie op de website staan, kun je altijd bellen met je lokale gemeente. Zodoende weet je zeker wat de regels zijn, voordat je een container huurt.

Richard van Rijnsbergen – expert containerverhuur

Handige informatie over het huren van een afvalcontainer

Wil je graag meer weten over het huren van een afvalcontainer bij Containerhuren.nl? Lees dan onze spelregels aandachtig door. Hier vind je alle relevante informatie die je nodig hebt bij het huren van een container. Denk hierbij aan informatie over het wel of niet nodig hebben van een vergunning, het annuleren van je bestelling, tarieven, belading van de afvalcontainer, ophalen en wisselen van de afvalcontainer, je aanwezigheid bij het brengen en ophalen van de afvalcontainer of het verlengen van je huurperiode.

Expertise

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door expert containerverhuur Wesley. Hij is specialist op het gebied van het verhuren van containers en heeft ruim 14 jaar ervaring in het vak. De samengestelde informatie op deze pagina is vervolgens gecontroleerd door Richard van Rijnsbergen. Al ruim 16 jaar staat Richard aan het roer van meerdere containerverhuurbedrijven.

Laatste update: 17-04-2024

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.