6m3 container huren

6m3 container huren

Voor de wat grotere klussen heb je ook een grotere container nodig, want er komt veel meer afval vrij. Je zou dan eens kunnen overwegen om een 6m3 container te huren.

Wanneer je binnenkort verhuisplannen hebt, is het goed om eerst eens grondig op te ruimen en dan kun jij een grofvuil container op locatie laten plaatsen en daarin kun je dan erg veel afval kwijt.
Mocht je toch gaan verbouwen of slopen, dan kan een bouw afval container een betere optie zijn.
Deze containers mag je altijd tot 15-20 boven de rand beladen met afval.

Veelgestelde vragen

Kunnen we je ergens mee helpen?

Grote kans dat de vraag die jij hebt over de online containerverhuur al eens eerder aan ons is gesteld, daarom hebben we een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen of bel je liever even met ons? Geen probleem! We zitten voor je klaar.

Containerhuren.nl plaatst door heel Nederland afvalcontainers voor een duidelijke all-in prijs.

Container huren Friesland
Container huren Groningen
Container huren Overijssel
Container huren Drenthe
Container huren Flevoland
Container huren Utrecht
Container huren Gelderland
Container huren Noord-Holland
Container huren Zuid-Holland
Container huren Zeeland
Container huren Noord-Brabant
Container huren Limburg

Containerhuren.nl kan containers door heel Nederland super snel plaatsen. Bestel jij vandaag een container dan kunnen wij de container de volgende werkdag leveren.

Soms heb je met spoed een container nodig, bel ons dan even op, in veel gevallen kunnen wij zelfs dezelfde dag de container nog op locatie plaatsen.

Zelfs is het op zaterdag leveren van een container vaak een optie, bel ons vrijblijvend op en laten we de mogelijkheden en wensen bespreken.

Bij het bestellen van de container kun je voor de dag van levering een voorkeurs dagdeel aangeven, in veel gevallen kunnen we aan jouw voorkeur voldoen.

Heb jij specifieke tijdswensen? Neem dan gerust contact met ons op, in veel gevallen kunnen wij namelijk een tijdsblok bespreken, bijvoorbeeld tussen 7-9 in de ochtend.

De prijs van een container is afhankelijk van twee factoren namelijk het formaat van de container en het soort afval dat je wilt afvoeren.

Voor welke container je ook besluit te kiezen, wij hanteren duidelijke all-in tarieven.

De tarieven op onze website zijn:

 • Inclusief btw
 • Transport (plaatsen en ophalen van de container)
 • Huur van de container
 • Verwerking van het afval
 • Milieutoeslag

Bij ons zit de huurprijs van de afvalcontainer verwerkt in de prijs, wel zo duidelijk!

In de standaard huurprijs is een huurperiode van 6 weken inbegrepen, mocht jij de container langer nodig hebben zal hiervoor een bedrag van € 15,00 inclusief btw per week berekend worden.

Ben je eerder klaar met de container dan kunnen wij de container uiteraard ook sneller ophalen.

Wij halen containers pas op zodra jij ons hiervoor de opdracht geeft.

In de meeste gemeenten in Nederland mag je vergunningsvrij een container op de openbare weg laten plaatsen. Mocht je twijfelen of dit in jouw gemeente ook zo is dan adviseren we je contact op te nemen met de betreffende gemeente.

Het plaatsen van een container op eigen grond zoals bijvoorbeeld een oprit is altijd vergunningsvrij.

Het plaatsen van een afvalcontainer gaat met een zogenaamde portaal- vrachtwagen.

Deze vrachtwagen plaatst de containers achter de vrachtwagen met kettingen, hierdoor is de kans op beschadigingen minimaal.

Voor het plaatsen van een container hebben we 2 parkeerplaatsen nodig, een waar de vrachtwagen in kan draaien en een waar de container komt.

Het ophalen van de container gaat net als bij het plaatsen van de afvalcontainer met een portaal- vrachtwagen.

Het is belangrijk dat er ook bij het ophalen ruimte is voor de vrachtwagen om voor de container te komen.

Wij proberen de bestelde container altijd te plaatsen op de locatie waar jij deze graag wilt hebben, dit kan bijvoorbeeld een parkeervak, oprit of een bouwplaats zijn.

Wat voor onze chauffeurs belangrijk is dat er voldoende ruimte aanwezig is om met de vrachtwagen te kunnen manoeuvreren en de ondergrond berijdbaar is .

We hebben ongeveer twee parkeerplaatsen nodig, 1 parkeerplaats waar de vrachtwagen kan indraaien en 1 parkeerplaats waar de container komt te staan. 

Om te kiezen welke container er bij jouw klus past is het belangrijk om eerst in kaart te hebben welk afval je wilt afvoeren. Wij hebben onze containers verdeeld in 4 categorieën:

 • Puin container
 • Hout container
 • Bouwafval container
 • Grofvuil container

Zodra je weet welke afvalstroom bij jouw klus past is het tijd om de hoeveelheid in te schatten. Ons assortiment containers bestaat uit:

Vindt je het lastig om te kiezen? Bel ons gerust op onze collega’s kunnen je altijd adviseren.

Om een bestelling te plaatsen bieden we je graag 2 opties.

Optie 1:

We hebben ons best gedaan de website zo duidelijk mogelijk te maken. Zijn er geen vragen meer dan kun je direct via de website de container bestellen.

Optie 2:

Bel ons op en we maken samen de bestelling in orde. Na de bestelling bevestigen we je alles netjes per mail zodat je de bestelling nog eens rustig na kunt lezen en definitief kunt maken.

Om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een groot aantal opties om de container daadwerkelijk te bestellen en af te rekenen, zo kun je:

 • Betalen met IDeal
 • Betalen met Creditcard
 • Contant betalen
 • Betalen via afterpay

Waarom een 6m3 container huren?

Een reden dat veel mensen al een 6m3 container hebben gehuurd is omdat ze grondig willen opruimen, aan het slopen zijn of aan het verbouwen zijn.
Bij een grotere klus komt er veel afval vrij en dat moet direct afgevoerd kunnen worden zodat jij overzicht kunt houden tijdens het klussen. Dus afval in de kruiwagen en dan rijd je het zo de 6m3 container in die wij bij je op locatie kunnen plaatsen in heel Nederland.

Maar weet jij ook hoeveel afval jij daadwerkelijk kwijt kunt in een grote container als de 6m3?
In totaal is dat per kuub gelijk aan 13 kruiwagens, dus bij 6 kuub zijn dat in totaal 78 volle kruiwagens aan afval, dat is veel hè?

Als je een hele grote badkamer hebt die je wil verbouwen dan laat je gewoon een puin container op locatie plaatsen en als je dan later nog de schutting, het tuinhuis en de overkapping weg wil halen en nieuw wil bouwen dan laat je daarvoor een 6m3 hout container komen, en dan is het zo geregeld en ben je van het afval af.

Plaatsen en ophalen van de 6m3 container

Wist jij dat een 6m3 container een parkeerplaats in beslag neemt? Deze kun je op je eigen grond laten plaatsen of voor de woning bijvoorbeeld. Geen zorgen, want meestal mag dat gewoon zonder vergunning (op gemeentegrond). Voor de zekerheid zou je het na kunnen vragen bij de gemeente of na kunnen kijken op de website van de betreffende gemeente.

Wil jij bij ons een 6m3 container bestellen? Dit kan dan direct online en als je vragen hebt kun je onze klantenservice bellen.