3m3 container huren

3m3 container huren

Als je lekker gaat klussen, zoals slopen of verbouwen, dan komt er nou eenmaal veel afval vrij en dat wil je graag zo snel als mogelijk hebben afgevoerd. Dit zou kunnen door een 3m3 container te huren en deze bij je op locatie te laten plaatsen.

Bestel jouw 3m3 container direct online of bel ons en maak de reservering telefonisch aan met onze afval- experts.

Veelgestelde vragen over de afvalcontainers

Snel antwoord? bekijk onze veel gestelde vragen

Wij doen ons uiterste best om onze website zo duidelijk mogelijk te maken maar het kan natuurlijk voorkomen dat wij jouw specifieke vraag hier niet hebben staan. Bel ons dan gerust, onze collega’s helpen je ook telefonisch graag verder.

Om te beginnen met ons leverbied, wij leveren door heel Nederland uitgezonderd de Waddeneilanden.

Daarnaast krijgen we vaak de vraag waar de container geplaatst kan worden.
Onze containers nemen maximaal 1 parkeerplaats in beslag, deze kunnen we dus in een parkeervak plaatsen maar ook op een oprit of soms zelfs een groenstrook.

Als je twijfelt over een geschikte plaats mag je ons ook altijd even bellen, we zullen dan samen via Google maps zoeken naar een geschikte plaats.

Onze containers worden allemaal met een zogenaamde portaal- vrachtwagen geplaatst.
Deze vrachtwagen plaatst de container met 2 armen achter de vrachtwagen. 

Voor het plaatsen en ophalen van de container hebben we altijd 2 vrije parkeerplaatsen nodig, 1 parkeerplaats voor de container en 1 parkeerplaats om de vrachtwagen in te draaien.

In de meeste gevallen worden de containers op doordeweekse dagen geplaatst (en opgehaald), in veel gevallen kan dit in overleg ook op zaterdag.

Bij het aanmaken van de bestelling kan er een dagdeel geselecteerd worden wanneer je de container wilt ontvangen. We proberen uiteraard aan zoveel als mogelijk wensen te voldoen.

In specifieke gevallen kan er een tijdsblok afgestemd worden, bijvoorbeeld tussen 7.00-9.00 uur in de ochtend. Voor dit soort verzoeken vragen we je altijd even contact met ons op te nemen.

Wij houden van duidelijkheid en daarom hebben wij ook transparante all-in tarieven gemaakt. De tarieven die je bij ons zijn zijn all-inclusief dat wil zeggen:

 • Inclusief BTW
 • Inclusief transport (plaatsen en ophalen)
 • Inclusief maximaal 6 weken huur
 • Inclusief verwerking van het afval
 • Inclusief milieutoeslag


Het betalen van de afvalcontainer kan op verschillende manieren:

 • Betaling met IDeal
 • Betaling met een bankoverschrijving
 • Betaling met creditcard
 • Betaling per pin
 • Betaling contant
 • Betaling met afterpay

Eerder op deze pagina hebben we doormiddel van vergelijkingen geprobeerd duidelijk te maken hoeveel afval er in een 3m3 container past.
Zodra je weet welk formaat container je nodig hebt is het belangrijk om te weten welk soort afval je hebt. 

Wij bieden containers aan voor de volgende afvalstromen:

Nadat wij de container hebben geplaatst begint het zware werk, namelijk het vullen van de container.

Zodra de container gevuld is kun je ons bellen of mailen, we zullen vervolgens in overleg de opdracht aanmaken en de container ophalen.

Als stelregel zeggen wij altijd dat de 3m3 container & 4m3 container op een halve parkeerplaats past, de 6m3 container en 10m3 container beslaat ongeveer een hele parkeerplaats.

Afmetingen (kan iets afwijken):

3m3 container 190 X 160 X 110 cm
4m3 container 245 X 160 X 120cm
6m3 container 365 X 180 X 100cm
10m3 container 365 X 180 X 155cm

Ons advies is om de container zo economisch als mogelijk te vullen, de huurprijs is per container dus goed stapelen zorgt ervoor dat je meer afval in de container kan afvoeren. 

Uiteraard zijn er wel zaken waar je rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld hoe ver de belading mag uitsteken.
De container mag 20cm boven de rand beladen worden, aan de voor, zij- en achterkant van de container mogen geen uitstekende delen bevatten.

Waarom een 3m3 container huren?

Er zijn genoeg redenen om een 3m3 container te huren, je kunt er namelijk erg veel afval in kwijt. Om je hier een goed beeld van te geven leggen we je dat graag uit met aan de hand van het aantal kruiwagens. In 1 kuub passen 13 volle kruiwagens, in een container van 3 kuub passen dus 3 x 13  = 39 volle kruiwagens. Ga je bijvoorbeeld een badkamer verbouwen? Dan kun jij een puin container op locatie laten plaatsen, maar als je een schutting of tuinhuis gaat slopen dan kan een hout container van 3m3 de beste optie zijn. 

Als je gaat verhuizen of je huis op gaat ruimen dan kan een grofvuil container een goede optie zijn en als je gaat verbouwen of slopen heb je vaak meer aan een bouw afval container. Het voordeel is dat je deze containers allemaal kunt huren in 3m3 formaat en deze mag je 15-20 cm boven de rand beladen.

Plaatsen en ophalen van de 3m3 container

Wanneer dat je de keuze hebt gemaakt om een 3m3 container te huren kan deze bij je op locatie worden geplaatst door heel Nederland. De container neemt een halve parkeerplaats in beslag. Je kunt deze container altijd op eigen locatie plaatsen en dan heb je sowieso geen vergunning nodig. Maar we hebben goed nieuws want ook als je hem voor de deur laat plaatsen is dat vaak toegestaan. Als je hier vragen over hebt of je twijfelt, dan kun je contact opnemen met de gemeente of de website van de gemeente raadplegen en dan weet je het zeker.