Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 401 9418
Pile of polythene bags and trash in the streets near a lake.

Waarom ligt er zoveel zwerfafval op straat?

Als je om je heen kijkt dan zie je toch nog erg veel zwerfafval liggen op straat, maar hoe komt dit en wat kunnen we er aan doen? Er is een schatting gedaan dat er nog ruim 50 miljoen kilo zwerfafval op straat ligt in Nederland. Om daar wat aan te doen is de landelijke opschoon dag georganiseerd. Op deze dag ruimen Nederlanders massaal zwerfafval op. 

Waarom zoveel afval op straat?

Vanaf het jaar 2008 meet Rijkswaterstaat ieder jaar op ongeveer veertienhonderd locaties hoe schoon Nederland is en ook kijken ze welke soorten afval op straat liggen. In totaal zorgt ruim 48% van de voedsel- en drankverpakkingen voor de grootste vervuiling, maar ook kauwgom en sigarettenpeuken moeten we zien als grote vervuilers. Daar moet wat aan gedaan worden want zwerfafval is erg schadelijk voor het milieu. Maar dat niet alleen want het trekt ook ongedierte aan en het kan ook nog in het water terecht komen. Daarom moet er alles aan gedaan worden om de hoeveelheid zwerfafval in ons land te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.