Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 110 3530
Trash on the beach

Afval opgeruimd voor duizenden vrijwilligers

Zaterdag hebben meer dan 50.000 mensen geholpen, vrijwillig, om afval op te rapen in het hele land. Deze dag stond in het teken van de 21ste editie van de Landelijke Opschoondag. In totaal waren er duizenden plaatsen in ons land waar mensen zwerfafval po hebben geruimd. Dit is ook gedaan aan de oevers van de Maas, hier is de speciale Maas Cleanup georganiseerd.

Veel afval opgehaald

Het is helaas nog niet goed vast te stellen hoeveel afval er is opgehaald gedurende de Landelijke Opschoondag, zegt Ingrid Goethart. De schatting is dat iedere vrijwilliger gemiddeld een vuilniszak vol afval heeft ingezameld. Er hebben erg veel mensen meegedaan en daar zijn ze dan ook erg trots op. 

Er werden heel veel hondenpoepzakjes gevonden en ook veel mondkapjes. Langs de Maas en de zijrivieren is ruim 200.000 kilo afval geraapt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.