Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 110 3530

Afval scheiden, wat mag waarin?

Steeds meer mensen zijn zich er van bewust dat afval scheiden veel beter is voor hun eigen portemonnee, maar ook veel beter voor het milieu. Maar wat mag je nou waar kwijt? We nemen als voorbeeld de pizzadoos. Deze mag niet altijd zomaar bij oud papier. Maar we beginnen wat eenvoudiger. Als je afval wil scheiden, dan kun je het beste beginnen met papier en karton, GFT, restafval en PMD. Soms heb je nou eenmaal producten die je niet meer kunt hergebruiken. Dan komen we toch weer uit bij ons voorbeeld van de pizzadoos. Als je namelijk een diepvriespizza hebt dan mag deze doos wel gewoon bij het oud papier. De plastic verpakking doe je dan bij het PMD afval. Maar wat doe je als je een afhaalpizza hebt? Er zitten dan vaak nog wat etensresten aan het karton en dan moet deze bij het restafval. 

Recyclen maar!

Voor iedere grondstof zijn de recycleprocessen anders. Als er dan gekeken wordt naar etensresten en vet dan kunnen we zeggen dat deze funest zijn voor papier en karton. Voor plastic maakt het echter weinig uit. Maar ook bestaan er plastic producten die lastig zijn om te scheiden. Je hebt bijvoorbeeld lange linten in een videoband of een net van een kerstboom. Als je deze weg doet en ze worden gerecycled dan kunnen machines hierdoor weer vastlopen. Maar we moeten afval wel blijven scheiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.