4.5/5

8.8 uit >7000 reviews!

085-4019418

Advies & Bestellen

Hout container huren

Hout container huren

Als je op zoek bent naar een hout container, dan ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres.
Wij hebben namelijk verschillende containers voor je klaarstaan waar je je houtafval in kunt gooien.

Als je voor ons kiest, dan heb je geen omkijken meer naar je houtafval. Het huren van een hout container is een goede optie als je bijvoorbeeld gaat slopen of verbouwen er kan dan veel hout vrijkomen.

Het enige wat je dan hoeft te regelen is een hout container op locatie en die plaatsen wij dan bij je, dit kan door heel Nederland.

Hout container huren

Hout container huren

3m3 hout container

4m3 hout Container

6m3 hout container

10m3 hout container

Veelgestelde vragen

Kunnen we je ergens mee helpen?

Grote kans dat de vraag die jij hebt over de online containerverhuur al eens eerder aan ons is gesteld, daarom hebben we een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen of bel je liever even met ons? Geen probleem! We zitten voor je klaar.

Containerhuren.nl plaatst door heel Nederland afvalcontainers voor een duidelijke all-in prijs.

Container huren Friesland
Container huren Groningen
Container huren Overijssel
Container huren Drenthe
Container huren Flevoland
Container huren Utrecht
Container huren Gelderland
Container huren Noord-Holland
Container huren Zuid-Holland
Container huren Zeeland
Container huren Noord-Brabant
Container huren Limburg

Containerhuren.nl kan containers door heel Nederland super snel plaatsen. Bestel jij vandaag een container dan kunnen wij de container de volgende werkdag leveren.

Soms heb je met spoed een container nodig, bel ons dan even op, in veel gevallen kunnen wij zelfs dezelfde dag de container nog op locatie plaatsen.

Zelfs is het op zaterdag leveren van een container vaak een optie, bel ons vrijblijvend op en laten we de mogelijkheden en wensen bespreken.

Bij het bestellen van de container kun je voor de dag van levering een voorkeurs dagdeel aangeven, in veel gevallen kunnen we aan jouw voorkeur voldoen.

Heb jij specifieke tijdswensen? Neem dan gerust contact met ons op, in veel gevallen kunnen wij namelijk een tijdsblok bespreken, bijvoorbeeld tussen 7-9 in de ochtend.

De prijs van een container is afhankelijk van twee factoren namelijk het formaat van de container en het soort afval dat je wilt afvoeren.

Voor welke container je ook besluit te kiezen, wij hanteren duidelijke all-in tarieven.

De tarieven op onze website zijn:

 • Inclusief btw
 • Transport (plaatsen en ophalen van de container)
 • Huur van de container
 • Verwerking van het afval
 • Milieutoeslag

Bij ons zit de huurprijs van de afvalcontainer verwerkt in de prijs, wel zo duidelijk!

In de standaard huurprijs is een huurperiode van 6 weken inbegrepen, mocht jij de container langer nodig hebben zal hiervoor een bedrag van € 15,00 inclusief btw per week berekend worden.

Ben je eerder klaar met de container dan kunnen wij de container uiteraard ook sneller ophalen.

Wij halen containers pas op zodra jij ons hiervoor de opdracht geeft.

In de meeste gemeenten in Nederland mag je vergunningsvrij een container op de openbare weg laten plaatsen. Mocht je twijfelen of dit in jouw gemeente ook zo is dan adviseren we je contact op te nemen met de betreffende gemeente.

Het plaatsen van een container op eigen grond zoals bijvoorbeeld een oprit is altijd vergunningsvrij.

Het plaatsen van een afvalcontainer gaat met een zogenaamde portaal- vrachtwagen.

Deze vrachtwagen plaatst de containers achter de vrachtwagen met kettingen, hierdoor is de kans op beschadigingen minimaal.

Voor het plaatsen van een container hebben we 2 parkeerplaatsen nodig, een waar de vrachtwagen in kan draaien en een waar de container komt.

Het ophalen van de container gaat net als bij het plaatsen van de afvalcontainer met een portaal- vrachtwagen.

Het is belangrijk dat er ook bij het ophalen ruimte is voor de vrachtwagen om voor de container te komen.

Wij proberen de bestelde container altijd te plaatsen op de locatie waar jij deze graag wilt hebben, dit kan bijvoorbeeld een parkeervak, oprit of een bouwplaats zijn.

Wat voor onze chauffeurs belangrijk is dat er voldoende ruimte aanwezig is om met de vrachtwagen te kunnen manoeuvreren en de ondergrond berijdbaar is .

We hebben ongeveer twee parkeerplaatsen nodig, 1 parkeerplaats waar de vrachtwagen kan indraaien en 1 parkeerplaats waar de container komt te staan. 

Om te kiezen welke container er bij jouw klus past is het belangrijk om eerst in kaart te hebben welk afval je wilt afvoeren. Wij hebben onze containers verdeeld in 4 categorieën:

Zodra je weet welke afvalstroom bij jouw klus past is het tijd om de hoeveelheid in te schatten. Ons assortiment containers bestaat uit:

Vindt je het lastig om te kiezen? Bel ons gerust op onze collega’s kunnen je altijd adviseren.

Om een bestelling te plaatsen bieden we je graag 2 opties.

Optie 1:

We hebben ons best gedaan de website zo duidelijk mogelijk te maken. Zijn er geen vragen meer dan kun je direct via de website de container bestellen.

Optie 2:

Bel ons op en we maken samen de bestelling in orde. Na de bestelling bevestigen we je alles netjes per mail zodat je de bestelling nog eens rustig na kunt lezen en definitief kunt maken.

Om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een groot aantal opties om de container daadwerkelijk te bestellen en af te rekenen, zo kun je:

 • Betalen met IDeal
 • Betalen met Creditcard
 • Contant betalen
 • Betalen via afterpay

Hout afvoeren

Hout afvoeren kan op verschillende manieren, maar stel je eens voor dat je iedere keer naar de stort (milieustraat) moet rijden als je aanhanger vol is?
Dit kost je veel tijd (en geld) en alle energie die je hierin stopt, want alles zal ook uitgeladen moeten worden.

Gelukkig kan het eenvoudiger, want je kunt je eigen hout afvoeren in een hout container die bij jou op locatie wordt geplaatst. Dit is wat wij voor je doen, en je hoeft ons alleen maar door te geven wanneer je een hout container nodig hebt en welk formaat, en dan regelen wij het voor je.

Twijfel je welk formaat container je nodig hebt?
Is de 3m3 groot genoeg of toch liever de 4m3, 6m3 of de 10m3?
Neem contact op met ons, telefonisch bijvoorbeeld, en dan denken onze medewerkers graag met je mee.

Hout afval container

Je hebt je keuze gemaakt er komt een hout afval container bij je op locatie je staan, en dan? Je weet dat er hout in mag, maar wat is wel en wat is niet toegestaan?
Regelmatig krijgen wij deze vraag en daarom laten we het je graag weten. Hieronder een opsomming wat is toegestaan om te plaatsen in de hout afval container:

 • Geperst hout
 • MDF
 • Hardhout
 • Geplastificeerde houtsoorten
 • Multiplex
 • Zachtboard
 • Vezelplaat
 • Spaanplaat
 • Geschilderd hout en plaatmateriaal
 • Spijkers en scharnieren in het hout
 • Deuren en kozijnen (let op ZONDER glas en aluminium)

Maar er zijn ook items die NIET in de hout afval container mogen en dan moet je denken aan bijvoorbeeld  verontreinigd hout, boomstammen, snoeihout, bielzen, boomstronken, verbrand hout en bijvoorbeeld gevaarlijk afval.

3m3 hout container huren

Moet er binnenkort hout worden afgevoerd, maar is het niet zo heel veel?
Dan kan een 3m3 hout container huren voldoende zijn. De container is 190 cm lang, 160 cm breed en 110 cm hoog, de maten kunnen echter iets afwijken.

In totaal zal de container een halve parkeerplaats in beslag nemen en dan kun jij als hij is geplaatst beginnen met het afvoeren van hout afval.

Je mag hem laden tot 15-20 cm boven de rand.
Maar hoeveel hout kun jij hierin kwijt? Per kuub kun jij 13 kruiwagens hout kwijt, 3m3 wil zeggen 3 kuub en dan kun jij dus 3 x 13 kruiwagens is in totaal 39 kruiwagens hout kwijt in deze container.

4m3 hout container huren

Soms is het lastig inschatten welke hout container je moet huren. Maar gelukkig denken wij graag met je mee.

Als je hout kwijt moet, dan kun je een inschatting maken hoeveel het is. Per kuub kun jij 13 kruiwagens hout kwijt in de hout container, dus als je dan de 4m3 hout container gaat huren, dan staat dat gelijk aan 4 x 13 kruiwagens is 52 kruiwagens hout.

Deze container wordt door heel Nederland bij je op locatie geplaatst, neemt een halve parkeerplaats ruimte in beslag en mag tot 15-20 cm boven de rand worden geladen.
Verder heeft de container een lengte van 245 cm, een breedte van 160 cm en een hoogte van 120 cm.
Genoeg ruimte om jouw hout kwijt te kunnen.

6m3 hout container huren

Als je veel hout moet afvoeren dan is een 6m3 hout container huren misschien wel de beste optie.

Deze container heeft een gelijke lengte als de 10m3 en neemt een halve parkeerplaats in beslag. Je mag deze container laden tot 15-20 cm boven de rand en daardoor kun jij er dus veel hout in kwijt. 

Deze container is 365 cm lang, 180 cm breed en 100 cm hoog (de 10m3 container is 155 cm hoog).

Als jij het idee hebt dat dit de juiste container is voor jouw klus zodat jij al je hout afval kwijt kunt, laat het ons dan telefonisch weten of bestel direct online.

Hoe sneller dat jij je keuze maakt, hoe eerder de hout container bij je op locatie kan worden geplaatst. Je kunt hierin ongeveer te zijn 78 kruiwagens in kwijt (1 kuub is 13 kruiwagens en 6 kuub x 13 kruiwagens is 78 kruiwagens).

10m3 hout container huren

Als er veel gesloopt is en dus veel hout is vrijgekomen, dan kan een 10m3 hout container huren een goede oplossing voor je zijn.
Je wil er namelijk wel zeker van zijn dat je al je hout ook echt kwijt bent na het klussen.

Deze container heeft een gelijke lengte als de 6m3 container, maar is 180 cm breed en 155 cm hoog.
Deze container neemt net als de 6m3 container een parkeerplaats in beslag en mag jij deze tot 15-20 cm boven de rand vullen met hout.

In totaal kun jij hierin 130 kruiwagens hout kwijt (1 kuub staat gelijk aan 13 kruiwagens, en 10 kuub x 13 kruiwagens = 130). 

Container voor hout

Gedurende diverse sloop- of bouwwerkzaamheden kan er veel hout vrijkomen.
In het begin sta je er vaak niet zo bij stil hoeveel dit kan zijn. Maar wanneer dat je eenmaal aan het klussen bent merk je dat het toch wel erg veel is.

Moet je het dan op een grote hoop gooien of is het toch fijner om alles direct in een container voor hout te gooien?
De laatste optie is kiezen steeds meer mensen, je kunt namelijk een container voor hout op locatie laten plaatsen en meestal kan dat gewoon zonder vergunning.

Hout afval afvoeren door heel Nederland

Het maakt niet uit waar je woont in Nederland of waar je aan het klussen bent, wij kunnen op iedere locatie in Nederland een hout container plaatsen. Dus of dat het nou Limburg, Noord-Holland of Utrecht is, of het is Zeeland, Groningen of Drenthe, jij geeft aan ons door wanneer dat jij de container nodig hebt en wij regelen de rest voor je.