Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 110 3530

Zonlicht kan plastic in oceanen afbreken

Een grote ontdekking! Het plastic dat in de oceanen drijft zou afgebroken kunnen worden door UV licht van de zon. Plastic valt onder invloed van zonlicht voor een deel uiteen in minuscule deeltjes welke de zee vervuilen. Toch is er ook een ander deel van plastic wat lijkt te vergaan tot stoffen welke bacteriën verder af kunnen breken. Er wordt de laatste jaren alleen maar meer plastic gevonden in de oceanen en dat is een grote zorg. Er is dan ook erg veel aandacht voor de negatieve effecten van de vervuiling. 

Positief over uitkomsten?

NIOZ-onderzoeker Helge Niemann heeft het onderzoek begeleid en ziet “potentieel goed nieuws” in deze uitkomsten. Zij geeft aan dat alsnog de beste oplossing voor het plasticprobleem is het stoppen van de aanvoer van plastic via de rivieren naar de oceanen. Ieder jaar wordt de plasticsoep groter en daar zal toch echt wat aan gedaan moeten worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.