Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 401 9418

Voorkom hoge rekening restafval Zwolle 2023

In de provincie Overijssel staat afval scheiden hoog op de agenda, zeker in de hoofdstad Zwolle. Afval scheiden is erg belangrijk en je gaat er vast en zeker ook beter op letten in Zwolle, want vanaf januari 2023 ga je betalen voor restafval. Onderzoek wijst uit dat de mensen in Zwolle nu ongeveer 181 kg restafval weggooien per persoon, per jaar. De gemeente wil dit graag terugbrengen naar 100 kg. Vanaf januari ’23 gaat de afvalstoffenheffing in en deze bestaat uit een variabel tarief van restafval en dan is er nog een vast deel voor GFT, glas, papier en PMD. Inwoners zullen betalen voor iedere keer dat zij restafval weggooien (en er wordt niet gekeken naar de hoeveelheid). Het advies is dan ook om het afval op te sparen (tot je bijvoorbeeld een volle vuilniszak hebt) en dan spaar je dus al geld uit.

Afval scheiden in Zwolle

Voor veel mensen lijkt het heel normaal dat iedereen al afval kan scheiden maar dat is nog zeker niet overal goed geregeld. Er zijn een aantal gemeenten in Zwolle die alles goed hebben geregeld ne waarbij mensen al veel afval kunnen scheiden, maar zoals blijkt geldt dat dus niet voor iedereen. Met name de mensen die in een smalle straat wonen of in een flat hebben hier weinig ruimte voor. Er zijn geen eigen containers waar zij afval kunnen scheiden en daarom moeten zij vaak alles in één bak gooien. In totaal hebben inmiddels 10.000 woningen in de binnenstad van Zwolle een aantal speciale afvalvoorzieningen gekregen van de gemeente en van ROVA. Hiermee bedoelen we GFT afval bakken of een eigen GFT
emmer. De bedoeling is dat er in het najaar nog eens 200 GFT containers bij flats worden geplaatst in Holtenbroek en Schelle bijvoorbeeld.

Bespaar geld met afval scheiden

De laatste maanden merkt iedereen dat het leven alsmaar duurder wordt, de verwachting is dat dit ook nog door gaat. Daarom is het advies om zeker al het afval goed te scheiden, zodat je daar geld op kunt besparen!

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.