Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 110 3530

Tilburgse handhaver kiest zelf wat hij doet met vieze slaapzak/kleding

Als je in Tilburg, Noord-Brabant, een tas, mobiel of een portemonnee vindt, dan moet je deze ter bewaring inleveren bij de Stadswinkel in Tilburg. Maar wanneer dat handhavers van Stadstoezicht vieze kleding of een vieze slaapzak vinden dan wordt dat officieel niet als afval gezien. Het zou dan vallen onder de persoonlijke spullen en moet af gegeven worden bij de gevonden voorwerpen. 

Is dit wel hygiënisch? Weterings zegt dat sommige spullen zich in een onhygiënische staat bevinden en dat de medewerkers van team Stadstoezicht als afdeling Dienstverlening gezondheidsrisico’s op kunnen lopen als zij deze gevonden voorwerpen vervoeren, bewaren en opslaan. Vanaf nu mogen de handhavers zelf bepalen wat ze met de gevonden spullen doen, dus of ter bewaring afgeven of laten vernietigen. Deze bevoegdheid wordt gegeven aan Stadstoezicht en zo hoopt Weterings nog meer te bereiken en dat is het sneller tegengaan van verloedering van het straatbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.