4.5/5

8.8 uit >7000 reviews!

085-4019418

Advies & Bestellen

Scenery with the big church of Breda, the most important monument of the city
Manuel

Mijn naam is Manuel en ik plaats regelmatig, opvallende en opzienbare berichten

Grofvuil ophalen weer gratis maar moeilijk

In Breda, in Noord-Brabant, heeft het nieuwe gemeentebestuur een belofte gedaan en ook waargemaakt. Het grofvuil wordt hier volgend jaar namelijk weer gratis opgehaald, maar wat verandert er dan? Er worden hogere eisen gesteld aan het aanbieden van het afval. 

Bij de Afvalservice was sprake van financiële problemen en daarom heeft het stadsbestuur twee jaar geleden de keuze gemaakt om 25 euro in rekening te brengen als zij groot huishoudelijk afval en snoeihout op moeten halen. Hier is veel commentaar op geweest en daarom zijn er weer veranderingen doorgevoerd. 

Het is echt niet zo dat het weer wordt als vroeger. De mensen in Breda moeten er namelijk meer werk van maken om het afval dat ze op laten halen nog beter te scheiden. In totaal komen er daarom zes verschillende afvalstromen en dat zijn sloopafval, matrassen, elektrische apparaten, snoeihout, grofvuil en hout. De wethouder genaamd Peter Bakker van Afval, GroenLinks, geeft aan dat de mensen in Breda goed na moeten denken over hoe vaak dat zij hun groot huishoudelijk afval aan de straat zetten. 

Bakker zegt dat het de burgers een groot voordeel op kan gaan leveren. De afvalstoffenheffing hoeft hierdoor namelijk niet omhoog. Als je matrassen of hout op wil laten halen dan moet je nog een aparte afspraak maken.