Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 401 9418

Grofvuil ophalen weer gratis maar moeilijk

In Breda, in Noord-Brabant, heeft het nieuwe gemeentebestuur een belofte gedaan en ook waargemaakt. Het grofvuil wordt hier volgend jaar namelijk weer gratis opgehaald, maar wat verandert er dan? Er worden hogere eisen gesteld aan het aanbieden van het afval. 

Bij de Afvalservice was sprake van financiële problemen en daarom heeft het stadsbestuur twee jaar geleden de keuze gemaakt om 25 euro in rekening te brengen als zij groot huishoudelijk afval en snoeihout op moeten halen. Hier is veel commentaar op geweest en daarom zijn er weer veranderingen doorgevoerd. 

Het is echt niet zo dat het weer wordt als vroeger. De mensen in Breda moeten er namelijk meer werk van maken om het afval dat ze op laten halen nog beter te scheiden. In totaal komen er daarom zes verschillende afvalstromen en dat zijn sloopafval, matrassen, elektrische apparaten, snoeihout, grofvuil en hout. De wethouder genaamd Peter Bakker van Afval, GroenLinks, geeft aan dat de mensen in Breda goed na moeten denken over hoe vaak dat zij hun groot huishoudelijk afval aan de straat zetten. 

Bakker zegt dat het de burgers een groot voordeel op kan gaan leveren. De afvalstoffenheffing hoeft hierdoor namelijk niet omhoog. Als je matrassen of hout op wil laten halen dan moet je nog een aparte afspraak maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.