Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 401 9418

GFT-afval in verkeerde bak, oplossingen?

De meeste mensen in ons land houden al goed rekening met het milieu en willen graag ook kosten besparen. Maar hoe komt het dan dat het GFT-afval toch in de verkeerde vak terecht komt? GFT staan voor groenten, fruit en tuinafval. Meestal is het gemakzucht dat mensen het elders weggooien. Of zou het toch kunnen dat mensen er te weinig over weten? 65% van het GFT afval wordt in Nederland gescheiden. Daar kan dus uit geconcludeerd worden dat ruim een derde van het afval bij het restafval terecht komt. Wat mensen moeten weten is dat het afval een waarde heeft, de bodem kan dankzij compost worden verbeterd. Hier maken boeren en tuinders weer gebruik van. Ook wordt er biogas van gemaakt!  

GFT afval scheiden is van belang

Goed om daar even te kijken wat er bij het GFT afval mag. Etensresten mogen er zeker in! Je zou binnen bijvoorbeeld een klein bakje kunnen maken waar je het afval in verzameld en dan kun je het later op de dag weggooien (dan hoef je ook maar een keer naar buiten te lopen). Groenten, fruit en tuinafval mag erin, en daar horen ook aardappelrestjes en schillen bij bijvoorbeeld.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.