Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 401 9418

Den Haag niet overal meer afval thuis scheiden

In de provincie Zuid-Holland ligt de grote stad Den Haag en daar hoeven de meeste huishoudens het afval niet langer meer thuis te scheiden. Het gaat dan over het plastic afval. Dit komt omdat de gemeente de voorkeur heeft gegeven aan het scheiden van afval in de sorteercentra. In totaal moeten ruim 20.000 huishoudens nog wel thuis het afval scheiden omdat het daar nog apart wordt opgehaald. Uit het straatbeeld in Den Haag zullen dan de komende ook veel PMD-containers (voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken) verdwijnen. 

Onderzoek in Den Haag heeft aangetoond dat het na scheiden bij een afvalverwerker effectiever is. De verwachting in deze stad is een toename van de hoeveelheid gescheiden PMD van 9000 naar ruim 11.000 ton. Alle veranderingen worden vanaf 2023 ingevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.