Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 110 3530

Daklozen Utrecht slapen tussen afval en ratten

Je vraagt je af of dat in Nederland kan, mensen die tussen het afval moeten slapen en dan ook nog tussen de ratten. Ja helaas wel. In de provincie Utrecht is dit onderzocht. Om te beginnen neemt het aantal daklozen in Utrecht zichtbaar toe en daardoor is een braakliggend terrein getransformeerd tot een met afval bezaaide plaats waar daklozen slapen tussen de ratten. In Utrecht heb je torenhoge hotels, een vernieuwd station en gladde fietspaden op de Smakkelaarskade en tussenin is een verborgen plaats, onder de busbaan. Daar ligt een braakliggend terrein en daar ligt het vol met dekens, kussens en bierblikjes. Maar ook lege flessen wijn, kapotte koffers en etensresten vind je hier volop. 

Iedereen is het ermee eens dat hier snel wat aan gedaan moet worden, dit kan zo niet langer. Verschillende partijen zijn dan ook aan het bekijken wat ze hier aan kunnen doen en hoe dat ze de daklozen kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.