Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 110 3530

Boetes voor afval dumpen

Boetes voor afval dumpen 

In Noord-Brabant ligt de mooie stad Breda. Helaas wordt daar in de natuur erg vaak gedumpt afval gevonden. Zo vond je er recent nog meubelstukken in een bosgebied in Teteringen. De gemeente is de zaak druk aan het onderzoeken en ze zijn op zoek naar de persoon die het afval heeft gedumpt. In totaal zijn er dit jaar al 59 overtreders achterhaald en zij hebben ook een boete gekregen. De meldingen van dumpingen worden opgepakt door de afdeling Handhaving in Breda. Daarbij zal nog een boa het afval controleren en kijken of dat er nog spullen bij zijn die naar de dader kunnen wijzen. 

Het ligt dan aan het bewijs wat er is gevonden en welke verklaring er voor wordt gegeven en dan wordt er een sanctie opgelegd aan de betreffende persoon. In totaal is dat dit jaar 59 keer gebeurd. Een boete kan rond de 400 euro bedragen (bij minimaal een kubieke meter afval). Als het over schadelijke stoffen gaat dan is dat een milieudelict en dan wordt het verder opgepakt door de officier van justitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.