Bekijk >7000 positieve reviews

Vandaag besteld – Morgen geplaatst!

Advies nodig?   085 - 401 9418

Amsterdamse vuilnisophalers staken een week

In de provincie Noord-Holland ligt Amsterdam, tevens de hoofdstad van Nederland. Daar staken de Amsterdamse vuilnisophalers en andere gemeenteambtenaren een week. 

Vanaf maandag om 6.30 uur leggen ze namelijk zeven dagen het werk neer. Dit doen ze omdat ze onder andere een loonsverhoging willen van 12% (over de periode van een jaar). Maar vakbond FNV eist ook automatische compensatie voor de inflatie in de cao van volgend jaar. Door de staking heeft de gemeente al gewaarschuwd voor veel overlast. 

Door de staking wordt het grofvuil namelijk niet opgehaald, maar ook het huishoudelijk afval zoals restafval, glas, papier/karton, textiel en gft ook niet. Dit kan zorgen voor erg veel afval op straat. Met als gevolg dat de straten niet worden schoongeveegd, prullenbakken worden niet geleegd en dat kan een flinke rommel worden. Er is gevraagd aan de mensen om zoveel mogelijk afval thuis te houden tot na de staking, zodat de overlast zo veel als mogelijk beperkt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een ophaling aan

We vragen je om een foto te uploaden van je volle container, voor we de ophaling inplannen. Het is daarom makkelijker om dit formulier via je smartphone in te vullen, dan kun je direct de foto maken en uploaden.